Varsleren åpner med scener som oser av trygghet og idyll. En nybakt mor står lykkelig på sitt kjøkken og lager middag. Babyen sover i vogna under et lønnetre utenfor huset i det stille boligområdet. Hun tenker stadig på den lille, men trygg på at alt er godt, spiser hun middag og elsker med ektemannen. Så går hun ut for å se til ungen og får sitt livs sjokk. Dyna og klærne til babyen er gjennomtrukket av blod. Med ett er scenarioet forvandlet fra idyll til pur angst. Redselsslagne får paret ungen til sykehuset. Mens barnet blir undersøkt, blir de sittende og gjenta at legene må få stoppet blødningen.
Men så kommer en ny overraskelse. Legene finner ingen ting galt. Blodet kom ikke fra babyen. Gleden over at det ikke var noe alvorlig, drukner i tanken på at det bare var et sykt pek. Hvem ville gjør en sånn ting, og hvorfor? Overbetjent Konrad Sejer ser ikke på dette som en spøk. Han slår fast at det er en forbrytelse, et tyveri. Det er tryggheten til foreldreparet som er stjålet, slår han fast. Det blir sågar pressekonferanse der Sejer forteller hvor alvorlig Politiet tar saken. Så får han et dystert varsel lagt ved sin egen inngangsdør. Beskjeden lyder: «Helvete begynner nå.» Og det gjør det.
Konrad Sejer må ta i bruk all sin menneskekunnskap for å finne ut av hva som egentlig foregår, men samtidig er dette en fortelling som står veldig langt fra den tradisjonelle politiromanen. Det er ikke en "roman om en forbrytelse", men en fortelling om omsorgssvikt, ensomhet, men også håp. Aller mest viser denne romanen hvor sårbar vår tilværelse er, både for tilfeldighetens irrganger og enkle handlinger fra mennesker som ikke engang kjenner en. Denne boka seiler opp ved siden av Elskede Poona - blant Fossums aller sterkeste. Og mest såre.